Härlig dag!

Jag tror att Leo är rätt nöjd med dagen som varit, det är vi allihopa men jag tror att dagen varit särskillt kul om man är en liten valp som Leo. Så mycket som är nytt och livsglädjen bara lyser om den där lilla killen.
Först tog vi en liten sovmorgon. Ut på morgonpink 05:30 som vanligt...men sen somnade vi om till 08:30.
Barnen hade önskemål idag...Viktor ville ha en "longboard" från Stadium och dom andra en pool ifall vi skulle ha turen med fint väder idag med...och det hade vi!

Vi drog iväg direkt på morgonen, ännu mulet och inte varmt i bilen. Skönt! Minst ett barn var kvar vid bilen och hundarna så vi hade koll på dom medans jag sprang in med olika barn på respektive affärer. Snabbt klara och hem igen. Då åkte vi till skogen! Fika hade vi med oss...men det slutade med att vi fick fika hemma...det var så mycket mygg så vi ville inte gärna sitta still. Hundarna njöt av dofter, dypölar och Leo hittade en död liten orm att sniffa på...såååå spännande.

Hemma blåste vi upp poolen, och se den tackade Leo så mycket för genom att dyka i. Helt övertygad om att den var köpt till honom! Lyckan var total!

Tjoho!! Vi har vatten i trädgården!Kom i mina vänner...vattnet är skönt!!Åhh så skönt med svalka!

Så här trött blir man efter en skogstur och bad i trädgården :-)Kolla...så fin..jag tror helt ärligt inte man kan bli sötare...:-D

Nu laddar vi för schlagern!

//Matte Anna


Olga vann 2:a pris :)

Nu måste Olga få ett inlägg i bloggen. Tänka sig, jag trodde väl aldrig att hon skulle generera annat än kostnader men nu minsann tjänar hon kosing på sina upptåg!!
Såg en tävling på facebook där man skulle dela med sig av sitt värsta/bästa hundminne. Som matte till Olga hade ju jag en ganska så stor källa av minnen att dela med mig av. Valde dock våran svampplockar-tur där Olga tyckte motionsdosen blev för stor och tröttnade på oss. Hon liftade med ett förskräckt pensionärspar som släppte av henne på polisstationen. Där fick vi hämta ut henne den fredagkvällen efter att dom ringt och meddelat att dom fått in en "vit pittbull" som kanske kunde vara vår Olga.Det är den här typen av tävlingar som passar vår Olga :-D

//Matte Anna

Leo och dom stora grabbarna!

I dag har Leo fått hänga med dom stora grabbarna en stund! På lunchen passade vi på att åka ut och hälsa på Hanna och hennes fina Skott och Doglas. Det var mycket nyttigt för kaxig liten Leo att få träffa på två stora grabbar minsann!
Tyckte det hela var väldigt läskigt från början..men ändå lite spännande! Väldigt snälla grabbar var det, så efter en stund lät han sig, om än lite motvilligt, att undersökas:Leo försöker se cool ut medan Skott kollar in vad det är för liten kille och Doglas kollar nog mest in sin matte.

Men efter en tur ner till sjön inser Leo snabbt att det här är killarna man ska hänga med om man gillar vatten...

Leo ser rätt så nöjd ut där han sitter och kikar på sina nyfunna kompisar :-)//Anna


Leo till er (o)tjänst!

Någon som behöver hjälp med trädgårdsarbete? Kanske inte den effektivaste av hjälp, men garanterat den sötaste. Vad herr Leo kan hjälpa till med (bland annat) är beskära buskar, gräva och gödselspridning för att nämna några exempel.

Varmt i dag så vi tog en tur till kanalen. Leo simmade glatt och njöt av svalkan. Sen satte han sig i grus, lera, kvistar och annat smått och gott så vi fick ta en dusch när vi kom hem också...vilket senare visade sig vara ganska onödig spenderad tid.

Leo hade nämligen planer på annat, så som ovan nämnda trädgårdsarbete, medans jag själv bara trodde han skulle ut i solen och torka...

"Du matte, jag tar och beskär den här busken lite, det är okej va?"

 

Passade på att springa in för att ta fram lite käk ur frysen och var inte borta särskillt länge när jag hittar den här filuren..

"Jaha...du hade tänkt plantera något i den här krukan matte..ajdå.""Men du matte, jag tror minsann det finns lite jord kvar här nere någonstans..."


Medans jag försöker samla ihop lite av den vida spridda jorden...vad gör han då..jo, han springer in, både blöt och väldigt jordig och lägger sig för att sova sött...på den enda matta vi ännu inte tagit bort sedan han kom hem till oss :-) Där ligger han nu...väldigt skitig och väldigt nöjd.
Så, behöver ni hjälp med trädgårdsarbetet, hör av er!

 

//Anna och Leo


Ytterligheter!

Att hundar kan var så olika! Om man skulle jämföra två hundar som är så långt i från varanndra man kan komma när det gäller utseende och beteende är frågan om det inte är en Bullterrier och en Golden man kan ta. Nu känner vi ju inte Leo som vuxen än..men vi kan ju jämföra dessa två som valpar...

Redan första dagen då Olga släpptes ut på våran tomt där vi då bodde, smet hon genom häcken och for in till grannen och terroriserade honom...Leo är en modig valp, men håller koll på var vi är, vill vara där vi är, och kommer när man ropar. Något som för oss är helt fantastiskt!

Viljan att lära...Olga tycks alltid tänka igenom saken, vad tjänar jag på det, är det kul och har jag ens lust? Leo tycks tänka, KUL, nu händer det grejer, undra vad man ska göra för att få den där lilla godbiten...spännande!!! En gång till!

Förmågan att koppla av...Olga fick vi gå och "lägga" som valp.."du är trött...du måste sova"...Leo känner "oj, nu är jag trött, dax att sova".
Han är fantastisk på att koppla av! I helgen var han med ut till "mormor och morfar" för första gången. Spännande värre, då dom bor precis brevid vatten! Men när Leo blev trött hittade han en skön plats i skuggan på altanen och la sig och sov...trots allt som hände runt om kring, barn som spelade fotboll på tomten, ett helt gäng som satt på altanen och fika...inga problem..han sov så gott så.

Dagen därpå åkte vi till Motala för att kolla på Viktor som skulle spela fotbollsmatch. Leo nöjd över att vara med, hälsa på lite folk, men blev sen trött och la sig på en läktarbänk och sov..benen dinglandes ner över kanten. Inga problem med folk som applåderade, ropade, barn som sprang och fotbollar som rullade förbi! Hade aldrig gått med vår Olga...hon älskar olika "Känslo-tillstånd"...kombinationen bollar och folk som jublar hade aldrig gått..det hade blivit "Bulle-fnatt" utan dess like!

På väg hem köpte vi med oss mat och stannade vid en fotbollsplan för att sätta oss och käka. Leo skrotade runt där lös, höll sig i närheten och la sig i skuggan och kopplade av medans vi åt...HELT FANTASTISKT...han är ju en fröjd att ha och göra med :-)

Tro nu inte att matten klankar ner på sin Olga...nej då..hon är fantastisk...på sitt alldeles speciella sätt...ni som känner henne förstår nog vad jag menar ;-)

Leo passar på att vila medans vi andra käkade lunch://Matte Anna

 


Socialträning!

Vet inte om vi kan kalla det för socialträning av valp...snarare test av mattes nerver...
I morse innan jag skulle sätta mig hemma och jobba var det inga problem..då var det liten biltur till dagis och sen promenad över en fotbollsplan bort till skogskanten...mysigt mysigt och väldigt lungt och sansat. Resultatet av den lilla turen blev en Leo som såg ut så här ända fram till lunch:

Vilket framgångskoncept tänkte matten som efter lunch kunde tänka sig en favorit i repris! Så, vad bör man vänja sig vid om man är hund och bor i Ljungsbro. Göta Kanal så klart tänkte jag...vi tar en liten tur dit och får lite nya intryck med förhoppningsvis samma resultat som på förmiddagen.

Trevligt tycktes Leo tänka...och lite nytt att lukta på...Men du matte, har du sett...det ser ut som vatten här!!!JAAA det ÄR vatten!!!!!Det var här mina nerver började spöka...ungefär som med barnen..."Hoppas han inte går för nära nu", "det är ju halt på dom där stenarna", "trist om han skulle bli rädd för vatten"... Så jag lyfter honom därifrån och upp på gångvägen igen...varpå han tvärvänder och far ut i kanalen med ett huj!!! LIVRÄDDNNG hinner jag tänka...men Leo bara simmar en liten loop, hur nöjd som helst, och kommer upp igen... Olga tänker nog också att det är bäst att vara beredd på livräddning...det finns ju inte i hennes värld att någon skulle vilja bada frivilligt.Men Leo (nu med koppel runt halsen då matte tyckte det räckte med simtur för idag....) bara sitter vid kanten och riktigt njuter...med öronen fladdrande i vinden :-)Vill sitta ännu närmare vattnet...så han hittar en sten att sitta på...bra sugen på att gå i vattnet igen.


Även om mattes nerver fick sig en omgång så blev dock resultaten detsamma som i morse...en trött och nöjd liten hund, som efter en dusch dessutom, nu ligger och torkar i soffan av alla ställen...och får agera fotstöd åt Olga samtidigt...eller så vill hon bara vara riktigt säker på vart hon har honom!//Matte Anna

P.s Jämför storleken på tassar!!! Leo's bra mycket större redan nu :-)


Terrorist??Javisst!!

I morse vaknade jag kl.05:00...och nej, det var inte självmant. Det var en vit liten sak som placerat sig på mitt ansikte och höll på att ömsom pussa mig ömsom smaka på mig med vassa valptänder. Jätteglad och jättepigg!!! Hur han lyckas komma upp i sängen kan nog bara han själv svara på!

Sin vakna tid idag har han sen ägnat mest åt att verkligen terrorisera Olga. Vilken tur för Leo att hon är en tålmodig bullterrier...som dessutom verkar ha en sanslöst hög smärttröskel.
Det har hängts i öron och kinder tills hon blir helt röd, dessutom passar han på att ge henne ett tjuvnyp i baken när han kommer åt...och snor tuggben ifrån henne helt ogenerat! Det är nog tur för vår lille Leo att även Olga verkar tycka att han är väldigt söt.

Men ibland när hon tröttnar så buffar hon omkull honom och ställer sig över honom och trycker ner sin stora mage över honom så han inte kommer nån vart...då blir han skapligt sur :-)

Olga kopplar greppet:Leo blir sur när han får se sig besegrad..men kan ändå inte ge sig utan ger allt han har:Lika sur blir han när matte kommer och stoppar terrorn :-) Så idag på kvällen fick det bli en liten promenad runt kvarteret för att trötta ut liten vild valp. Det blev så klart mest i mattes famn, men med ett halsband runt halsen, mycket att se på och lukta på, samt lite promenad i koppel gjorde honom väldigt väldigt trött....vilket både Olga och jag ikväll är mycket tacksamma för, haha.Men allt som oftast så är han väldigt rar och mysig...ett kort som detta hade aldrig gått att ta av Olga då hon var 9 veckor gammal...på grund av att barnen inte förrän typ 3 år senare vågade börja vara i närheten av henne ;-)Dessutom är vi otroligt imponerade över hur pass rumsren han redan är!! Inte många olyckor här inte, han visar att han vill ut och ute gör han det han ska! Dessutom börjar han redan förstå "sitt"!! Helt otroligt!!!

Världens bästa valp helt enkelt!

//Anna


Olga är hemma!

Undra just vad hon tänker...liksom " här åker man bort på pensionat ett dygn och har det lite gott, och vad kommer man hem till???" Leo körde precis samma approach som igår...det var ganska läskigt i ungefär 60 sekunder innan han slog om och såg ut att tänka ungefär att "den där tanten verkar rätt kul"...
Det har gått hur bra som helst. Leo är i jämförelse med Olga en väldigt sansad valp. Han känner själv av att han är trött och kopplar då av! Det gjorde minsann aldrig fröken Olga...likaså var hon som valp envis som synden..hade hon gett sig den på något gav hon sig ALDRIG. Leo kan man visa något annat kul i stället och så är det andra glömt...behöver jag säga att vi svävar som på moln! Olga är vid 6 års ålder helt fantastisk och Leo är redan vid 9 veckors ålder detsamma, haha.

Leo kontrollerar och kommer fram till att "hon må se lite konstig ut men det är en hund minsann":Men du, kom igen...klia magen kan husse göra på dig sen..:

Jaja...det är du som bestämmer..jag är liten...OCH BUSIG!!:Husse går igenom ordningsreglerna:


Nä, om vi skulle ta och pusta ut en stund...:

Liten Leo och Stor Olga lika trötta båda två...Trevlig Lördagkväll!

/Matte Anna


Här vilar inga ledsamheter!

Man kan ju förstå att en liten valp känner sig vilsen och lite osäker när det är dax att lämna boet. Man tas från människorna man lärt känna, hundarna man är van vid...sin mamma och syskon inte minst!! Just vilsen och lite osäker kände sig nog Leo när han kom hit till sitt nya hem i dag...i ungefär exakt 60 sekunder...sen var det som att trycka på en ON-Knapp och nyfikenheten och glädjen tog över den där ulliga lilla kroppen...

Nytt ställe...kul!!


Hallå, det bor ju små människor här också...häftigt!!!


Du, kom hit så får jag ge dig en riktig puss!!


Sån där du har på huvudet vill jag också ha...ge hit!

Lite mer till höger husse...Redan en favoritplats dit alla leksaker skulle tas...mattan under bordet i vardagsrummet!


Han har inte varit här många timmar vår söta Leo, men har redan tagit en självklar plats i familjen...och vi har redan på dessa timmar lärt oss att pusta ut medans han sover och vara på pass när han är vaken..för då händer det grejer :-)

//Matte Anna


Olga helt ovetandes...

Tänk så skönt att vara hund ibland. Man bekymrar sig inte om det som varit och har ingen aning om det som komma skall. Olga är just nu lyckligt ovetandes om vad som komma skall...snart dax att dela på uppmärksamheten minsann. Fast jag är rätt övertygad på att hon kommer tycka det är mysigt med en kompis och kunde jag göra mig förstådd skulle jag minsann berätta för henne hur hon terroriserade Rasmus när hon själv var liten valp...för jäklar vilken terrorist hon var!!!
Leo kan nog försöka terrorisera bäst han vill...för försök väcka den bullterrier som sover...Dessutom...någon så här söt skulle väl aldrig kunna terrorisera någon ;-)

Bara 8 veckor och så fantastiskt stilig redan nu! Vad månne det bli av denna kille?

I morgon hämtar vi honom!!!

//Anna