Ytterligheter!

Att hundar kan var så olika! Om man skulle jämföra två hundar som är så långt i från varanndra man kan komma när det gäller utseende och beteende är frågan om det inte är en Bullterrier och en Golden man kan ta. Nu känner vi ju inte Leo som vuxen än..men vi kan ju jämföra dessa två som valpar...

Redan första dagen då Olga släpptes ut på våran tomt där vi då bodde, smet hon genom häcken och for in till grannen och terroriserade honom...Leo är en modig valp, men håller koll på var vi är, vill vara där vi är, och kommer när man ropar. Något som för oss är helt fantastiskt!

Viljan att lära...Olga tycks alltid tänka igenom saken, vad tjänar jag på det, är det kul och har jag ens lust? Leo tycks tänka, KUL, nu händer det grejer, undra vad man ska göra för att få den där lilla godbiten...spännande!!! En gång till!

Förmågan att koppla av...Olga fick vi gå och "lägga" som valp.."du är trött...du måste sova"...Leo känner "oj, nu är jag trött, dax att sova".
Han är fantastisk på att koppla av! I helgen var han med ut till "mormor och morfar" för första gången. Spännande värre, då dom bor precis brevid vatten! Men när Leo blev trött hittade han en skön plats i skuggan på altanen och la sig och sov...trots allt som hände runt om kring, barn som spelade fotboll på tomten, ett helt gäng som satt på altanen och fika...inga problem..han sov så gott så.

Dagen därpå åkte vi till Motala för att kolla på Viktor som skulle spela fotbollsmatch. Leo nöjd över att vara med, hälsa på lite folk, men blev sen trött och la sig på en läktarbänk och sov..benen dinglandes ner över kanten. Inga problem med folk som applåderade, ropade, barn som sprang och fotbollar som rullade förbi! Hade aldrig gått med vår Olga...hon älskar olika "Känslo-tillstånd"...kombinationen bollar och folk som jublar hade aldrig gått..det hade blivit "Bulle-fnatt" utan dess like!

På väg hem köpte vi med oss mat och stannade vid en fotbollsplan för att sätta oss och käka. Leo skrotade runt där lös, höll sig i närheten och la sig i skuggan och kopplade av medans vi åt...HELT FANTASTISKT...han är ju en fröjd att ha och göra med :-)

Tro nu inte att matten klankar ner på sin Olga...nej då..hon är fantastisk...på sitt alldeles speciella sätt...ni som känner henne förstår nog vad jag menar ;-)

Leo passar på att vila medans vi andra käkade lunch://Matte Anna

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback