Vaddå kallt??!

Jo, jag fryser..som en hund..brukar man inte säga så? I så fall var det nog inte en Golden Retriever som låg till grund för det talesättet. Leo fryser minsann inte! Har väl aldrig använt täckbyxor så mycket som den första vintern med Leo. Han verkligen njuter av snö och kyla...och att gräva i snön är hur kul som helst:
 
 
 
Häromdagen fick han åka i baksätet på min bil...när vi kom hem vägrade han att gå ur bilen. Tycktes tänka att "är du inte klok matte, både en soffa och dessutom kyla, kan inte bli bättre...här stannar jag":
 
 
Eller så ska han sitta på altanen och spana...trycka ner sig i snön, här i -10 grader sitter han och njuter:
 
 
Förutom kyla så är ju det där med kalas väldigt trevligt, som i helgen när det var både barnkalas och födelsedagsfirande med släkten. Ett ord som klockrent passar in på Leo är ju social...så han tog ju tillfället i akt om man säger så...här hittade han en ny kompis.
 
 
Eller så kan man se så här lycklig ut när man inser att "morfar" ska sitta i soffan och äta...då kan man både sitta nära och se vad som finns på fatet...
 

//Anna

Kalas-helg!

Så då var Viktor 10år...jösses vad fort det går!!! Vi rivstartade helgen med kalas i fredags...LHC kalas. Det skulle bli mat, och så match mellan LHC-Frölunda på TV och mycket snacks till det så klart. Jisses vilken hejjarklack vi hade där hemma!
 
Ledsen för den dåliga bildkvalitén..men kolla in den här klacken :-)
 
 
Anders och jag hade såklart också våra LHC tröjor på...och Leo gick runt med en LHC halsduk när gästerna kom och njöt av uppmärksamheten:
 
 
Nej, det var ingen vanlig fredagskväll inte tycktes Leo tänka...lillhusse verkade ha klonat sig och det fanns ingen plats alls i soffan för Leo att fläka ut sig på...så han satte sig helt enkelt på en stol istället och spanade in grabbarna och dess hejjarramsor.
 
Det där var som sagt bara början på helgen...vi fortsatte sedan Hockeyträningar, släktkalas på lördagen för att fira Viktor, simskola, Viktor och Vincent var bjudna på varsina kalas på söndagen, presentinköp inför kalas...ja, lite städning däremellan och såklart promenader med Leo inbakat i allt det här plus lite annat smått och gott...ja, vi somnade ovaggade på söndag-kväll kan jag säga :D
 
//Anna
 

Minisemester

Vilken helg vi har haft! Viktor skulle spela hockeycup i Skövde...så vi passade på att låna en släktings stuga som ligger mitt ute i skogen i princip. Några hus finns där allt, varav det närmsta tillhör min morbror.
Så på fredagen hann vi träffa morbror + fru litegrann innan det var dax att krypa till sängs och ladda inför hockeyn.
Eftersom första matchen var 08:00 så åkte Anders och Viktor iväg först och sen kom Anders och hämtade oss andra till matcherna som var mitt på dagen. Innan vi åkte tog Anders och Leo och gick "mösa-rundan" där dom stötte på en jägare som både visade Vildsvins-spår och Lo-spår...spännande dofter för Leo!
Vi hann sen se en match innan lunchuppehållet på ett par timmar. Då tog jag Leo på promenad..han var nämligen med oss och hade fått sitta i bilen en stund. Vi hittade en perfekt promenadväg och dessutom en lekhage för hundar...där lekte han med en Golden, mellanpincher, jackrussel och en blandras bland annat. Snacka om att ha skoj :-D
Mycket trött fick han sen sova en stund i bilen igen medans vi tittade på semifinal och finaler där LHC tog hem hela cupen! Man kom både 1:a och 2:a och var så lyckliga över att få två pokaler med sig hem!!!
På kvällen var vi hos min morbror igen där Leo skötte sig exemplariskt..trots doften av två katter, men det brydde han sig inte om. Likaså fick han följa med och titta på fåren dom har, det var också spännande. Han låg där och kikade mellan spjälorna och försökte med tassen skrapa åt sig lite får-skit...haha. Men inget skäll eller rädsla för fåren alls...bara glad som vanligt!
Likadant när vi hälsade på min mormor på söndagen skötte han sig helt fantastiskt, eftersom hon bor på vårdboende tänkte vi att det kunde bli lite "läskigt" med rullstolar och annat...han är ju lite i "spök-åldern" och kan plötsligt få för sig att saker kan vara läskiga..men inte...han satt med huvudet i mormors knä och lät sig matas..många bullar och kakor blev det för Leo den eftermiddagen :D
 
Väl hemma igen var det en TRÖTT Leo...men han skulle allt vara med när Viktor gjorde sina läxor...
 
 
...det var visst svårt att övervaka från golvet så han gick helt enkelt upp på stolen och satt sig:
 
 
Sen sov han i våran säng hela natten utan att röra sig en tum...nöjd och trött efter helgens äventyr!
 
//Anna
 
 

Det där med att ta bra kort...

Inser när jag kikar igenom bloggen att det är mest bilder på Leo när han sover. Tänkte då i helgen när vi var ute att jag skulle ta lite fina bilder där han faktiskt är vaken! Hela familjen var uppe vid Vreta Kloster golfbana där man har längdspår nu. Alla skulle åka utom jag och Leo som skulle promenera runt där uppe i stället.
När vi var ute och gick hade jag fullt sjå med att kolla var jag satte fötterna...förädiska isfläckar precis över allt, dessutom gick vi på golfbanan så jag tyckte det var bäst att hålla Leo kopplad, så att ta upp kameran var inte ett alternativ. Men när vi sedan väntade på övriga gängen skulle jag försöka ta lite bilder...
 
Om jag säger att det här var bland dom bättre förstår ni säkert hur dom andra såg ut. Precis när jag skulle till att fota vände han bort huvudet...varje gång...tror han retades med mig :-)
 
 
Länge var vi ute...och trött blev han...mycket trött...så det fick bli en sova-bild till!
 
//Matte Anna
 

Gott nytt år!!!

Så har vi då skålat ut 2012 och välkomnat 2013. Vi summerar 2012 till ett väldigt bra år, det mest ledsamma under 2012 var ju så klart att Olga lämnade oss och vi saknar henne och tänker mycket på henne!
Till det positiva med 2012 hör ju så klart Leo! Han var självklart med och firade in det nya året...jag var lite orolig över hur han skulle reagera på raketer och smällare. Men se det hade jag inte behövt vara. Jag tänkte stanna inne med honom på 12-slaget, men när alla andra gick ut hade inte han någon lust att vara kvar inne med bara mig...så vi gick ut vi med. Raketer brydde han sig inte alls om!!! Han bara trivdes med att alla var ute mitt i natten och att alla barnen var med ut och var glada och tjoade :D Han hade inte alls någon lust att gå in med mig utan skulle prompt stanna ute till siste man. Jätteskönt att han inte var det minsta påverkad av raketer eller att det small!!
 
Glad hund som väntar på att något kul ska hända:
 
Fast så här såg han ut mest hela nyårsdagen...lika slö som övriga familjen:
 
 
Bland det roligaste som finns är ju att brottas...barnen är ju liksom ingen match längre nu när Leo växt sig ganska så stor..näää, nu får man smyga sig på husse när han sitter i soffan istället...gärna lägga hela sin tyngd på husses nacke...för då får han kämpa en stund:
 
 
Men husse brukar vinna tillslut...Leo tycker det är lika kul varje gång :D
 
 
V i har fått höra från flera håll nu att många tycker Leo blivit så stor. Vi har nog inte riktigt hållt med..när han kurar ihop sig i ett soffhörn så ser han inte alls så stor ut och känns fortfarande ganska så pluttig...men igår när Anders och Leo var ute hade dom mött en 15 månaders Golden, en hane, och Leo var ganska så rejält mycket större...och när jag såg honom bre ut sig i går så insåg även jag att han nog ändå är rätt så stor..och ser man honom så här tvärs över barnen så ser han ju ut som en bjässe:
 
//Matte Anna