Förberedelser

Så har ännu en födelsedag passerat. Ett år äldre, ett år klokare, snyggare..ja, ni kan det där...allt man blir när man plötsligt nått en ålder som man inte gärna skyltar med :-)
Fina presenter fick jag och dom går i förberedelsernas tecken...förberedelser inför en hund som vill vara ute i ur och skur. En hund som vill vara ute i skogen oavsett väder och se det behöver jag faktiskt förbereda mig inför. Som ägare till Olga äger jag faktiskt inte ens ett regnställ.
Så av mamma och pappa samt syster med familj fick jag mig ett presentkort på butiken:
http://www.djurouteliv.se/

Idag inhandlades ett regnställ av märket Pinewood, modell "Tornado extreme"...tål väder som inte ens går att uppbringa i Sverige förstår ni...så blöt ute kommer jag aldrig mer att bli..men det mest fantastiska var (enligt den duktiga säljaren) andningen...åhhh vad detta regnställ var bra på att andas. Så, regnställ = check! Vill ni veta mer om vattenpelare så är det bara fråga mig!Likaså om man ska tillbringa mer tid i skogen, vill jag kunna ha med mig fika så klart! Dessutom..vart ska jag ha alla dummies jag tänkt ha med mig...hundgodis, hundpåsar, mobil, matsäck, vatten till hunden...ja, det där funderade jag lite på och får då följande fina ryggsäck i födelsedagspresent av maken och barnen:

SÅ BRA!!! Med en stol på dessutom...då kan vi sitta där i skogen eller vid utställningsringen och filosofera och vila benen (jag har ju faktiskt fyllt 38).
Får man så här fantastiska presenter så kan man ta att man blivit ett år äldre, eller hur!

//Anna

P.s Olga gick inte lottlös, en påse märgben fick det också bli från butiken!

Ny säng

Beställde en ny säng till hundarna som kom hem på posten förra veckan. Kanonfin. Det medföljde en innerpåse som man själv fyllde med det man hade hemma...tanken är att man återvinner gamla kuddar och hundfiltar, kläder man tänkt slänga etc och fyller innepåsen med det. Bilden visar sängen i storlek small...jag beställde storlek "huge"...tänkte två hundar skulle få plats...och det lär dom få...många kuddar, filtar och kläder senare hade vi en lika fin kudde som på bilden :-)


Beställd från
http://www.diivadog.com/

//Anna

I väntan på Leo!

Nu måste vi ta och skaka liv i våran gamla blogg. Det är ju kul, i alla fall för egen del, att kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Det är ju som en levande dagbok och det är med skräckblandad förtjusning jag ser hur mycket större barnen blivit...

Det mest fantastiska just nu är (något som Olga är helt ovetandes om) att vi väntar tillökning. Leo, 5 veckor på söndag, flyttar hem till oss om 29 dagar (vem sa något om att vi räknar ner?! :-) Så därför måste bloggen komma till liv igen, Olga får dela med sig av den till Leo. Leo kommer från
Manfuls kennel där vi var och hälsade på honom i söndags. Då var han 4 veckor:

Leo 4 veckor

Kan man bli sötare?Trött liten valp...


Olga, som är bäst på att vara just Olga....kan inte beskyllas för att bidra till ett aktivt hundliv (om man inte räknar in sporten det är att få henne gå längre än till brevlådan regninga dagar). Nä, hon gillar att vara med men inte deltaga aktivt om man säger så...och motion i organiserade former (jaga själv går bra) uppskattas ICKE!
Barnen har också fått en lite sne uppfattning om hur det är att ha hund med Olga som måttstock :-) Alla har nu sina egna drömmar och önskemål...(Olga kommer självklart vara med på ett hörn hon med!)! Nästa sommar/höst vill Thea gå en Agillity kurs. Viktor tycker vi ska lära honom leta kantareller, husse vill ha en löpar-kompis och jag vill apportera med Leo, köra viltspår och åka på utställningar och annat kul!

MEN först ska han bara få bli vuxen och växa i lugn och ro...lära känna oss och förhoppningsvis när han är vuxen sen uppskatta alla tokigheter vi hittar på :-)
Vi är ett helt gäng som längtar efter honom i alla fall!!

//Anna