Socialträning!

Vet inte om vi kan kalla det för socialträning av valp...snarare test av mattes nerver...
I morse innan jag skulle sätta mig hemma och jobba var det inga problem..då var det liten biltur till dagis och sen promenad över en fotbollsplan bort till skogskanten...mysigt mysigt och väldigt lungt och sansat. Resultatet av den lilla turen blev en Leo som såg ut så här ända fram till lunch:

Vilket framgångskoncept tänkte matten som efter lunch kunde tänka sig en favorit i repris! Så, vad bör man vänja sig vid om man är hund och bor i Ljungsbro. Göta Kanal så klart tänkte jag...vi tar en liten tur dit och får lite nya intryck med förhoppningsvis samma resultat som på förmiddagen.

Trevligt tycktes Leo tänka...och lite nytt att lukta på...



Men du matte, har du sett...det ser ut som vatten här!!!



JAAA det ÄR vatten!!!!!



Det var här mina nerver började spöka...ungefär som med barnen..."Hoppas han inte går för nära nu", "det är ju halt på dom där stenarna", "trist om han skulle bli rädd för vatten"... Så jag lyfter honom därifrån och upp på gångvägen igen...varpå han tvärvänder och far ut i kanalen med ett huj!!! LIVRÄDDNNG hinner jag tänka...men Leo bara simmar en liten loop, hur nöjd som helst, och kommer upp igen... Olga tänker nog också att det är bäst att vara beredd på livräddning...det finns ju inte i hennes värld att någon skulle vilja bada frivilligt.



Men Leo (nu med koppel runt halsen då matte tyckte det räckte med simtur för idag....) bara sitter vid kanten och riktigt njuter...med öronen fladdrande i vinden :-)



Vill sitta ännu närmare vattnet...så han hittar en sten att sitta på...bra sugen på att gå i vattnet igen.


Även om mattes nerver fick sig en omgång så blev dock resultaten detsamma som i morse...en trött och nöjd liten hund, som efter en dusch dessutom, nu ligger och torkar i soffan av alla ställen...och får agera fotstöd åt Olga samtidigt...eller så vill hon bara vara riktigt säker på vart hon har honom!



//Matte Anna

P.s Jämför storleken på tassar!!! Leo's bra mycket större redan nu :-)


Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej!

Vilken fantastisk rolig o fin blogg ni har. Härligt med alla bilder!

Lycka till med Leo, det är en väldigt fin valp ni har!

Hälsningar Sofia (Vän till Kicki)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback