Midsommar gick som en dans!

Så, då har det varit midsommar igen...Leos första. Vi tog med oss husvagnen ut till Fam Torneby för att fira hos dom på landet.
Det skulle bli premiär för Leo att sova i husvagn och dessutom skulle det bli spännande att se hur det skulle gå  med allt.
Värdparet mindes nog allt för väl den midsommar för 4 år sedan då Olga var 2 år...jösses säger jag bara utan att gå in på några detaljer.
Med Olga i säkert förvar på världens bästa hunpensionat åkte vi andra iväg.
Leo skötte sig hur bra som helst! Vi var 11 vuxna och 9 barn till lunch...vi kom precis lagom till att hinna koppla loss vagnen och sen sätta oss till bords. Leo släppte vi lös och det var inga problem alls för honom att hålla sig på tomten. Snacka om skillnad mot vår lilla skrutt Olga! Leo fick massor med beröm över hur bra han skötte sig!!

Leo står på kö för att kolla in husvagnen:Lunch i solen innan det skulle bli dax att åka traktor och vagn ner till Bjärka Säby slott för att dansa kring stången.Leo hade inga problem med att åka traktor och vagn, men att dansa kring stången struntade vi i både Leo och jag :-) Vi satt och slappade i stället.

Fanns till Leos stora förtjusning massor av sand han fick gräva i...Sen fanns det sand som matte tyckte han kunde låta bli...Det var inga problem för honom att lägga sig ner och sova när han blev trött..trots allt nytt och allt folk.I husvagnen sov han som en stock...trots ösregn som smattrade på taket på natten. Men han sov i sängen med husse och mig hela natten...det har han aldrig gjort förut..men gott verkade han sova i alla fall.Det kommer nog gå alla tiders att husvagns-semestra med våran Kung Leo i sommar!!//Matte Anna

 


Frågesport!

På 10 poängsnivån frågar vi, vem är det som vi försöker stoppa med hönsnät från att ta sig in under vår altan?På 5 poängsnivån är ledtråden att han även gillar att välta krukor och sprida ut jorden:

Inte lyckats klura ut svaret än? Då på 3 poängsnivån kan jag meddela att han också försöker gräva sig under grunden på huset och matten har här i panik fått täcka över skadan med en dörrmatta och tung platta för att hindra honom från att välta hela huset....

Och för 1 ynka poäng...så här oskyldig ser han ut när han kommer in och har grävt nya hål på tomten...bara lite lera här och var som avslöjar den här förklädda lilla sorken ;-D

Rätt svar: Leo den Lerige

Precis ALLA som har svarat rätt har vunnit en weekend i våran husvagn!! Det utlovas aktiviteter så som "rädda busken", "undvik snubbla i hålen", "göra om grunden från grunden" och "vilken kruka kom den här jorden ifrån?". 
Jag är säker på att aktivitetslistan kommer att utökas, vi är bara lyckligt ovetandes om vad som kan ingå än så länge...

Välkommna!!
//Leo med matte 


Valpkurs!

Nu har vi avverkat premiären på valpkursen. Första tillfället var hela 3 timmar!!! Mest teori såklart...men varvat med lite övningar också. Det Leo är fantastiskt bra på är att koppla av...han hade inga problem att bara slappa mellan varven.
Vi kommer bara vara 4 st på den här kursen. En Flat som hade hunnit bli 7 månader, en Gordon setter som inte var med idag utan kommer nästa gång och är då ca 13 veckor och så en Golden till som visade sig vara en släkting till Leo!!
Sigge, som han hette, var född 10 februari och var efter CH Heatwave Trick or Treat och CH Dewmist Serrano! Så med andra ord, Sigges pappa är Leos farfar!

Sigge som var lite äldre var också lite grövre än Leo, något mörkare i färgen och lite annat huvud..men visst fanns det likheter!! Eller hur?

Sigge:

Grabbarna trivdes i alla fall i varandras sällskap och jättekul att en släkting till Leo hade hittat till samma valpkurs! :D
Vad Leo gör just nu behöver jag väl knappast skriva om....just det, han sover!
//Anna


Mycket att stå i...

Ja, Leo har mycket att stå i...rent bokstavligen.

Man kan stå i barnens leksaker till exempel:

Eller varför inte i den fantastiska saken där man kan hitta en och annan godbit...även kallad diskmaskin:

Har man lite tid över så kan man ju alltid försöka ge sig på lite dragkamp med Olga, det kan bjuda på en rejäl åktur..för hur stor och stark Leo än tror att han är så kommer han nog inte rå på Olga i den grenen i alla fall, men skam den som ger sig...

 

Här pustar vår Leo de Lux ut för en stund...stilig, eller hur!!!!//Matte Anna