Smart...eller?

Smart...eller?

Det har faktiskt hänt mer än en gång att jag och Olgas husse (förlåt oss Olga) har funderat över hur smart (eller Korkad) Olga egentligen är...men nu är jag övertygad, hon är smart...smartare än både sin husse och matte skulle jag tro. Jag har förstått att hon inte gör någonting som inte tjänar hennes egna syften. Säger man "Sitt" till Olga så kan hon kika på en som om hon aldrig hört det ordet förut...men se har man riktigt gott godis så sitter hon bara man hinner säga "S"..och är godiset riktigt gott så kan hon "stå", "stanna", "nej", "hopp"  och "ligg"...för att i nästa stund när godiset är slut glömt bort vad hon heter! Likaså har hon utmanövrerat oss när det gäller att få gå ut på baksidan. Vi försöker ha ett bra promenadschema, men när Olga var liten fick hon även gå ut på baksidan och kissa....nu vill hon snarare ut och gräva hål, skälla på förbipaserande eller leka jordfräs. Direkt efter en promenad kan hon stå där och vilja ut...då hon omöjligt kan vara kissnödig igen, men se öppnar vi inte dörren efter första skall så kissar hon inne..rent demonstrativt skulle jag tro...sen ser hon ut som hon tänker "ni skulle ha öppnat"...vad gör man? Däremot så lyckades hon igår när hon skulle göra en protestkissning kissa ner sitt eget tuggben...hur smart är det?? Då tänkte vi att..nää hon är nog inte så smart i alla fall....MEN...sen när vi satt där i soffan på fredagskvällen och tittade på TV så sprang Olga mellan vardagsrummet och hallen ett par gånger....hon brukar ju för det mesta vara där vi är, så beteendet var lite märkligt...men tredje gången så kom  hon....med sitt favorittäcke, som hon har i sin bur, på släp...valet mellan täcket och vårat sällskap blev för svårt så hon hämtade helt enkelt täcket....imponerande!!! Så nu är vi helt övertygade om att Bullterrier är bland dom mest begåvade raserna som finns...det är våran åsikt för tillfället i alla fall...

/Matte Anna

Kommentarer
Postat av: Sandra med Harry

Hejsan syrran=), klart vi bullar är smarta! Men ibland undrar mamma och pappa också haha... Vad snygg du har blivit föresten!!!! Vi längtar tills vi kan träffas och leka!!
Ska ni komma på specialen i sommar?

kraaam och fnatt

Postat av: Anna

Tjena Harry!!! Kul att du kikat förbi!! Ja, vi ska absolut till specialen, detta år ska jag inte stuka några ben!!! Tack för komplimangen...den värmde verkligen när det kommer från en sån stilig brorsa som du!!
/Olga genom Matte Anna :-)

2007-01-28 @ 20:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback